2016. február 14., vasárnap

Sandra Regnier: Az elfek öröksége (Sárkányok gyermeke 1.)

Fülszöveg:

Cselekményleírást tartalmaz.
Felicity Morgan nem pontosan az, akit az elfek megjövendölt megmentőjeként elképzelünk. Még csak tizennyolc éves, fogszabályozót visel, a divatos ruhák nem az ő világa, és mindig úgy fest, mint aki nem aludt eleget. Fay mégis különleges sorsra rendeltetett. Egy nap új tanuló érkezik Felicity iskolájába, aki messze a leghelyesebb srác Londonban. Ő Leander FitzMor. Vonzó megjelenésével, kedvességével és megnyerő személyiségével mindenkit az ujja közé csavar. Felicity távol marad a fiút ostromló lányok csapatától, de Leandert mégsem tudja kizárni az életéből. Mert bár az iskola legnépszerűbb diákjai sorban állnak Lee barátságáért, a fiú mégis folyton Felicity társaságát keresi. Ahogy telik az idő, Fay egyre több furcsaságot tapasztal, és úgy tűnik, hogy Lee is titkol valamit. A lány egyre biztosabb benne, hogy valami nem stimmel, de erről csak akkor bizonyosodik meg, mikor Leevel váratlanul visszautaznak az időben..

Vélemény:

Engem ez a könyv megragadott.

A fülszöveget nem igazán értem, hogy miért is írták ilyen spoileresre, mert a könyvben sokáig kell várni, hogy Felicity kapizsgálni kezdje, hogy mi is a helyzet. Sőt szinte csak a végén jön rá, hogy mi miért is van.
A sorozat címe is elég sok mindent elárul sajna. Amit ha az eredetit fordítjuk le akkor nem így van.
Die Pan-Trilogie-Pán triológia. 
A könyv címébe is belenyúltak egy kicsit.
(Das geheime Vermächtnis des Pan- Pán titkos öröksége) Én talán így fordítanám.
Az eredeti borító nekem jobban tetszik.
De mindez semmit nem vont le a könyv élvezetéből.

A történetünk igazán remek. Végre kapunk egy olyan főszereplőt, aki nem tökéletes. Teljesen átlagos problémákkal küzd. Nincs tökéletes alakja, a haja kezelhetetlen, ami kicsit megszokott az ilyen könyvekben. Jön egy új fiú a suliba, aki bárkit levesz a lábáról. Kivéve a mi főhősnőnket. Persze egy Brad Pitt fiatalabb kiadásban kit nem csábít? Lee mégis Felicity (Fay) körül legyeskedik, és próbálja a bizalmát kiharcolni. Ami számomra nagyon is pozitív. Persze a sztárklubokat nem lehet kihagyni egy ilyen könyvből sem. Ott is van egy Felicity és Lee tévedésből először rá csap le. Ami egy kicsit sablonossá teszi az elején őt. Mert először ő is a külsőre utazik. De ezt a hibát igyekszik kiküszöbölni. És sikerül is neki.
Fay személyisége imádni való. Abszolút nem sablonos, egy igazi egyéniség. Imádja a barátait zrikálni ami, nagyon humorossá teszi a könyvet. A kedvenc jeleneteim azok voltak amikben frappánsan visszaszólogatott bárkinek. Zseniális fekete humora van. Bár magával igencsak kritikus, soha nem lát magában semmi jót vagy szépet. Becsülendő viszont, hogy vannak céljai, amiket igyekszik megvalósítani, és tesz is értük. A baráti köre irigylésre méltó, kevesen mondhatják el, hogy ekkora és ilyen megbízható klikkre számíthatnak. Mindig kiállnak mellette, és segítik őt.
A családjáról azonban szinte semmi pozitívat nem lehet sajnos elmondani.
Lee egy érdekes figura. Tisztába van vele, hogy milyen hatással van az emberekre, és ezt ki is használja. Mindezt úgy teszi, hogy nem lehet rá haragudni. A kaján vigyorai, és megnyilvánulásai mindig megmosolyogtattak. A kitartása nem ismer határokat, ami példaértékű. Egy szóval jöhet!!!!!! Nagyon megkedveltem. A Fay nevet ő adja Felicity-nek amin nem lepődtem meg. Amin viszont igen, hogy ez csak a könyv fele után következik be.
Akit még megemlítenék még, mert szerintem a jövőben fontos szerepet kap, az Ciaran. Szerintem ő még nagyon sok meglepetést fog okozni nekünk. Külsőre egyezik a Lee típusával. De véleményem szerint a belsővel, még lesznek problémák.
Várom a folytatást!!!!!!!!!!!
Nézzétek milyen szép az eredeti díszdobozos változat.


Idézet:

 "Jayden tért először magához. - Hogyhogy ma délben velünk ülsz?
  Leenek éppen tele volt a szája, ezért én feleltem: - Karl Lagerfeld lemondta a fotózást, Steven Spielberg pedig jövő hétre halasztotta a castingot. Ruby szeme még jobban elkerekedett: - Tényleg? Te Karl Lagerfeldnek dolgozol? Mindannyian egyszerre kezdtünk prüszkölni, Leet is beleértve. Már senki nem kérdezte, miért nem a Sztár Klubnál ül. Úgy látszott, Lee velünk, lúzerekkel is épp olyan jól érzi magát, mint a gazdagok és szépek között."
Csillag:



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése