2016. szeptember 9., péntek

Chanda Hahn: Tündérkönyv (Balszerencsés tündérmese 3.)

Ez a sorozat, nagyon hamar megnyert magának. Nem csak egy híres Grimm mese feldolgozása, hanem egyszerre van több belegyúrva. Abszolút favorit. Alig várom a folytatást.

Fülszöveg:
A 16 éves Mina Grime rendületlenül küzd a családját sújtó átok ellen, és próbál pontot tenni a kalandos mesék végére, de úgy tűnik, belefáradt. Úgy dönt, megpróbálja figyelmen kívül hagyni a küldetéseket, amiket a Történet kitalál számára. Ám egy hirtelen tragédia mindent megváltoztat. Mina rájön, hogy nem kerülheti el sorsát. 
Épp próbál talpra állni, és szembeszállni végzetével, mikor váratlanul felbukkan egy titokzatos alak, aki megzsarolja Minát. Így a lánynak nincs más választása, mint az, hogy minden veszélyt vállalva engedelmeskedik. A helyzetét csak nehezíti, hogy le kell győznie Brody iránt táplált szerelmét. 
Eközben Jared, Mina tündér segítője mindent megtesz, hogy megóvja a lányt. De ő sem képes minden pillanatban mellette lenni. Így amikor valami igazán értékes dolgot ellopnak Minától, magának kell küzdenie a mesebeli gonoszok legerősebbjeivel. És eközben olyan döntéseket kell meghoznia, amik a szerelmét és az életét is veszélybe sodorhatják.


Vélemény:

Mina az előző kötet végén ismét összetört. Brody ezúttal a legjobb barátnője Nan iránt kezdett érzelmeket táplálni. Nehezen dolgozza fel az eseményeket, ezért úgy dönt, hogy nem foglalkozik a Történettel, és nem teljesíti a feladatokat. Ám amikor a katasztrófa beüt és a lakásuk kigyullad, Mina elveszíti az öccsét Charliet. 
A tündérvilág nem játék. Minának most mégis át kell jutnia, hogy ezt a feladatot megoldja. Jared a tündérherceg segítője, ebben nem igazán szolgálatkész. Ő nem térhet vissza a saját világába, mert száműzték. Jared a Grimoire megtestesülése, míg ikertestvére Teague a Történeté. Tague mindent megtesz, hogy megnehezítse Mina és szerettei életét. Ezúttal egy Stiltskinnel kell fel venni a harcot. (Szerintem sokan emlékszünk Rumpelstiltskin meséjére.) Új barátok, és ellenségek begyűjtésével a mesék folytatódnak, és egyre nagyobb áldozatokat követelnek Minától.

Kezdjük a borítóval. A kedvencem az eddig megjelent három könyv közül. Nem csak azért, mert egy pasi van rajta. Egyszerűen lenyűgöző a színvilága. Imádom!!!!
A tündér világ leírását és élőlényeit egyaránt szépnek találtam. Érdekes, hogy mindenki fantáziájában másképp jelenek meg ezek a képek. Bár szerintem lehetett volna egy kicsit részletesebb is.

Mina kifejezetten fejlődőképes karakter. Egyre jobban vág az esze a küldetéseknél, és felnőttként képes kezelni a traumákat amik érik. Brody iránt táplált érzelmei viszont kezdenek bosszantóvá válni.
Brody a szememben kezd egy nyámnyila személyiség lenni. Most komolyan ennek a csávónak fingja sincs, hogy mit is akar. Tudom, hogy a történet  nagyon sok mindent befolyásol, de akkor is.... 
Nan változatlanul jófej. Még mindig nagyon imádom. Feltétel nélkül szereti barátnőjét, és annak családját.
Jared még mindig lehengerlő, ahogy próbál segíteni a lánynak és közben dacol vele. Ő még mindig a kedvenc szereplő számomra. A humora és a megnyilvánulásai mindig mosolyt csalnak az arcomra.
Akkor jöjjenek az új szereplők, akik között akad régi is. Kapunk pár tündér keresztanyát, akik szintén Minát segítik. Itt van Teague, aki természetesen Mina egyik legnagyobb ellensége, és egy igazán fondorlatos és agyafúrt alak. Bár a kinézete szinte egy az egyben Jared, ám a személyiségével megtestesíti a gonoszt. A tündér világban kapunk egy sellőt, (úgy látszik mostanság kísértenek) akit könnyű volt megkedvelni. Szerintem, még sok bonyodalmat fog okozni a sorozat folytatásában. Mindattól függetlenül, hogy ő is Mina segítője.

Remélem a következő kötet is hamarosan a kezembe lesz.

Idézet:

  "A hamarmás otthagyta Mina vállát, de a lány erről nem szólt Jarednek. Látta, hogy Constance teáscsészéje rejtélyes módon ott lebeg Jared feje felett. A szája elé kapta a kezét, hogy visszatartsa a nevetését. A következő pillanatban a csésze felborult, és langyos tea borult a gyanútlan Jared fejére.
  - Oké, nagyon remélem, hogy nem lepisiltél! - hördült fel a fiú.
  A csésze a földnek csapódott, amint a hamarmás elengedte. Jared meglátta a csészét, és dühösen meredt a sárkányra. A következő pillanatban megfordult, és a levegőbe ugrott. Héjává változva körbekergette a kis sárkányt a szobában. "

HAMARMÁS: Egy tündérlény, ami képes pillanatok alatt alakot váltani, láthatatlanná válni. Ezt fajt kihaltnak hitték. Ritka példány.

Csillag:




A sorozat előző részei: 
Balszerencsés tündérmese 1.: Bűbájtalan
Balszerencsés tündérmese 2.: Tükröm, tükröm...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése