2016. április 4., hétfő

Kerstin Gier: Silber – Az álmok első könyve (Silber-trilógia 1.)

Fülszöveg:

Ez vajon tényleg lehetséges?
Liv Silber álmai az utóbbi időben meglehetősen félelmetessé váltak. Az egyik végképp nem hagyja nyugodni. Ebben az álomban egy temetőben járt éjjel, és szemtanúja volt, amint négy fiú komor hangulatú, mágikus rituálét hajt végre. Ezek a fiúk azonban nagyon is valós kapcsolatban állnak Livvel, hiszen Grayson és három barátja tényleg léteznek. Liv nemrég iratkozott be abba az iskolába, ahová ők is járnak. Tulajdonképpen egészen kedvesek. De ami igazán ijesztő – még az éjszakai temetőknél is sokkal ijesztőbb –, az az, hogy a fiúk olyan dolgokat tudnak Livről, amiket nappal soha nem ejtett ki a száján – álmában viszont igen.
Hogy miképpen, az tökéletes rejtély Liv számára, de egy jó kis rejtélynek Liv még soha nem tudott ellenállni…

Vélemény:

Remek kis könyv volt.
Őszintén megvallom, hogy nem rajongok a krimikért, de mivel ez természetfeletti rejtélyeket boncolgat így elég szimpatikus volt ahhoz, hogy a kezembe vegyem. Megérte!!!!!
Nagy fába vágtam a fejszém, mert szándékomban állt.... áll még mindig eredeti nyelven is elolvasni.
Találkoztam a boltokban itt (Németország) is a könyvvel és hát gyönyörűek. Itt már mind a három rész kint van a polcokon. Ehhez még annyit, hogy minden elismerésem a könyvfordítóknak.
A főszereplőnket Liv-et egyszerűen imádtam. Mintha csak magamat látnám. Baj lehet belőle?- Akkor csináljuk!!!!!!!
Liv-nek és testvérének Mia-nak állandó költözés volt eddigi életük. Úgy néz ki, hogy most édesanyjuk megállapodik egy angol úriember mellett aki Londoban él. Liv-nek jut két új testvér is Grayson és Florence. Grayson az aki hozzásegíti Liv-et, hogy bonyodalmakba keveredjen. Illetve, ez így nem egészen igaz, de sok köze van hozzá.
Grayson barátai Henry, Arthur és Jasper akik csapataggá teszik Liv-et.
Liv  számomra az egyik kedvenc karakterek közé emelkedett. Igazán egyedi és rettentő kiváncsi személyiség. Tetszik az életszemlélete, és bár racionális, mégis valamilyen módon képes nyitott maradni. 

Bár nem nevettem nagyokat a könyv olvasása közben, de azért a mosoly mindig ott bujkált az arcomon. Meg van a maga humora. Az ötlet, hogy az álmokban mászkálunk és kommunikálunk egymással, és másnap mindenre tisztán emlékszünk, igazán magával ragadott. A szerelmi szálat abszolút nem éreztem erőltetettnek. Nem éreztem amit más könyveknél, hogy te úristen.... Meddig húzzák még? Laza és könnyű volt. Olyan természetes.
A fiúkról nem szeretném lelőni a poént ezért csak röviden. Grayson lett a kedvenc. Henry igazi egyéniség számomra. Arthur nekem nem jelentett túl sokat. Jasper... komolyan lehet valaki ennél kőagyúbb?
Még Mia volt aki megtudott ragadni az egyéniségével és a beszólásaival.
Secrecy kilétére pedig nekem már van egy tippem, de okozhatnak még meglepetést.
Várom a folytatást!!!!!!!!!!!!

Csillag:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése