2016. április 24., vasárnap

Jennifer A. Nielsen: The False Prince – A hamis herceg (Hatalom-trilógia 1.)

Fülszöveg:
Egy merész terv borzalmas útra és az árulás szélére sodor egy árva fiút. 
Carthya királysága polgárháború szélén áll. Hogy egyesítse a széthúzó népet, Conner, egy nemesember a királyi udvarból, ravasz tervet eszel ki: kitanít egy árva fiút, hogyan adja ki magát a király rég elveszett fiának, és bábhercegként trónra ülteti. 
Négy árva verseng a szerepért, köztük a makacs Sage is. Sage tudja, hogy Conner szándékai nem éppen nemesek, de mivel saját élete is cérnaszálon függ, nem tehet sokat – el kell érnie, hogy Conner őt válassza, vagy nem kerül ki élve a kalandból. 
Ahogy Sage az omladozó árvaházból Conner bámulatos birtokára kerül, egyre több hazugságra és árulásra derül fény, míg végül az igazság is kiderül, ami Conner minden tervénél veszélyesebbnek bizonyulhat. 



Vélemény:


Magával ragadott és beszippantott. Egyszerűen egy igazi remekmű, ahol kivételesen nem a szerelemé a főszerep. Pedig féltem ettől a könyvtől. Bár szerintem az első pillanattól lehet sejteni a könyv végét, mégis az írónő teljesen más történetszálat futtat, mint amire gondolnánk. Szerencsémre ez volt benne a karácsonyi szeretetcsomagban a Könyvmolyképzőtől. Amit itt mégegyszer megköszönök.
Carthyát veszély fenyegeti, mert a királyi család minden tagja meghalt egy merényletben. A családból csak egyetlen gyermek van akinek kétséges a sorsa, hogy él-e még vagy meghalt. Jaron herceg. Mivel senki nem tudja pontosan, ezért Conner az egyik helytartó kitalálja, hogy kreál egy hamis herceget.

Tehát adott nekünk egy árva fiú Sage akit Conner magához vesz, hogy herceget faragjon belőle. Nem egyszerű feladat, főleg ha vetélytársak is akadnak. Roden és Tobias. Mindhármuknak megvan a saját erőssége, ami a herceghez váláshoz szükséges lehet, de a másikban nincs meg. 
Sage nagyon agyafúrt, és szemtelen aminek köszönhetően sokszor kerül bajba, de mégis úgy mozognak a a szálak ahogyan ő szeretné. Roden remek kardforgató. Tobias pedig tud olvasni és származásától függetlenül elég intelligens. 
Kezdődhet a harc, és a tanulás az életben maradásért. Nem csekély mennyiségű intrikával és cselszövéssel.
Sage karaktere és pofátlan humora, már az első pillanatban megragadott. Tudtam, hogy imádni fogom őt. A másik két fiú, viszont nem mondhatnám, hogy megkedveltette magát. Conner aki összeszedte az árvákat, eléggé erős személyiség jegyekkel lett felruházva. Akiknek még sikerült a szívembe lopni magukat az Imogen és Mott, Conner két szolgálója.

Idézet:

" Conner ismét felém fordította a tekintetét.-Nekem nem tünik túl alázatosnak.-Mostanra már abból is kigyógyultam - mondtam.-Akkor meg miért hagyta, hogy maradjon? - kérdezte Coonner Mrs. Turbeldyt. "

Csillag:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése