2015. december 21., hétfő

Meg Cabot: Alvilág (Elhagyatva 2.)


Fülszöveg:
A tizenhét éves Pierce Oliviera nem halott. Ezúttal nem.
Elragadta azonban az alvilág ura, John Hayden, a borús félhomály birodalmába, ahol a holtak várakoznak, mennyország és pokol között, mielőtt tovább indulnának utolsó útjukra.
John azt bizonygatja, hogy csupán saját biztonsága érdekében tartja fogva a lányt. Meg akarja védelmezni ugyanis a Fúriáktól, akik bosszúért lihegve üldözik a holt lelkek sötét urát. Ám Johnnak talán más oka is lehet arra, hogy szerelmét maga mellett marasztalja…
S hamarosan Pierce is rádöbben, hogy miközben ő maga talán biztonságban rejtőzik, szeretteit odafenn a földön senki sem védelmezi a Fúriák dühétől. Vajon rá tudja-e venni Johnt, hogy szabadon engedje, és megmentse családtagjai életét? Vagy talán szabadságának ára túlságosan súlyosnak bizonyulhat?
Vélemény:
A második könyv már jobban tetszett. Végre nem ugráltunk az időben össze-vissza. A történet múltja normál alakban kezd kibontakozni előttünk. A kapcsolatokban lévő összefüggések egyre érdekesebbek. 
A vihar folyamatosan a fejük felett lebeg és sosem tudhatod, hogy éppen mikor tör ki. Ám de még mindig nem derült ki, hogy mit hoz magával. Az 1846-os hurrikán után igazán kíváncsivá tett ez mit fog tartogatni. Az alvilágban is kuszálódnak egy kicsit a dolgok. Kapunk pár új mellékszereplőt. Számomra elég kedvelhető figurákká váltak. Persze mindannyian John korából származnak. Ami néha elég mókássá teszi a karakterüket. Az alvilág leírása még mindig elbűvölt.































Gondolom nem meglepő, hogy két szerelmes képes szinte bármit megtenni egymásért és a szeretteikért, csak egymást képtelenek elengedni. 
Szereplők:
John: Sikerült közelebbről is megismerni. Remek kis személyiséget kapott. Nekem kezd egyre szimpatikusabbá válni. Igazi érzésekkel teli rossz fiú, aki egész halálában? - azt várta, hogy rátaláljon a párja. 
Pierce: Még mindig nem fog a kedvenc karaktereim közé tartozni. Nem mondhatnám, hogy egy túl erős akaratú lány. Bár képes döntéseket hozni, és rettentő kedves, de túl sok a kétség benne a saját döntéseivel kapcsolatban.
A többiek:
Frank: Igazi kalóz típus. De meg van benne a kedvesség, amit igyekszik takargatni, nehogy valaki gyengének gondolja.
Mr. Liu: Ő a reálisan gondolkodó, aki mindig engedelmeskedik a kapitányának, és nem kérdőjelez meg semmit.
Henry: Igazán cuki kiskölyök. Valódi kis hajósinas. Ő élvezi legjobban a helyzetet, mert gyerekként, végre új dolgokat tapasztalhat meg, több mint 100 év után.
Kedvenc idézet:
" Inkább azt a tényt találtam döbbenetesnek, hogy egyetlen emberi élet kioltása miatt örök időkre az alvilágba száműzték.
-Fogalmam sem volt - felelte John fanyar mosollyal -, hogy ennyire vérszomjas vagy Pierce. Keressünk esetleg neked is egy kalózjelmezt? "

Csillagok:



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése