2016. február 29., hétfő

Laini Taylor: Lips Touch – Csókra várva

Fülszöveg:

A goblinok csak bizonyos típusú lányokra specializálódnak. Elég keresztülsétálnod egy iskolaudvaron, és rögtön felismered őket: nem, nem, igen. Talán a vagány csajszik azok, akik lepkét tetováltatnak az intim testrészeikre, és a barátjuk ölében üldögélnek? Nem. 



Akkor azok a lányok, akik a barátjuk ölében üldögélő vagány csajszikat figyelik? Igen. 
Ők azok. 
A goblinok azokat a lányokat pécézik ki maguknak, akik olyan görcsösen próbálnak szépek lenni, hogy az igyekezetük szinte tapintható – olyan illatot árasztanak magukból, amit a goblinok már messziről kiszagolnak, mint a cápák a vér édes aromáját. Az elgyötört tekintetű lányok, akik arról ábrándoznak, hogy egy reggel majd más emberként ébrednek. A konokul sóvárgó, csókra szomjas, vágytól égő lányok. 
Mint Kizzy.

Vélemény:

Szeretem Laini Taylor világát. Már olvastam tőle a Füst és csont leánya első két részét. És imádtam, a történetét a világát mindent. De térjünk rá erre a könyvre. Elég vegyes érzelmket váltott ki belőlem.
Nagyon nehezen indult. Ezt lehet is látni abból, hogy mikor is volt az utolsó bejegyzésem.
Igen ezt a könyvet 2 hétig olvastam, pedig nem egy terjedelmes kötet. De mint szokták volt mondani: "Ajándék lónak, ne nézd a fogát." 
Szóval...........
Három kisebb történetet kapunk. Amely a fülszövegből nem derül ki sajnos. Az csak első történetünk.
Kezdjük hát az elsővel. 


1. A goblinok gyümölcse

Mint már említettem ez tűnik fel a fülszövegben. 
Röviden és tömören egy katasztrófa. Az első pillanattól kiszámítható.
Szóval van Kizzy. A családja elég furcsa, és még ő maga is nagyon különc. Sok mindenben hisz a család, amiben a nagy átlag nem, és mivel főhősnőnk szeretne átlagos lenni ezért ő sem. Persze a lehetetlen vele is megtörténik.
A barátnői katasztrófálisak és alpáriak. Jön egy új fiú aki szép és kedves, és persze a mi Kizzynk barátja akar lenni. Szerintem a többire magatoktól is rájöttök.


Csillag: 



Ezt is csak a grafikák miatt.

2. Finom kis átkok

Ez már talán egy fokkal jobb volt mint az előző.
Egy megátkozott lány Anamique, és egy szerelmes katona James.
Indiában játszódik ez a történet. Angol arisztokraták az indiai mondavilággal összekötve.
Démonok és egyéb finom falatok.
Nem is tudom. Nagyon nehéz róla írni. Nem mondhatnám, hogy megragadott, ennyi elég volt belőle.
Maga a mondavilág szerintem egészen jól volt felépítve, keverve volt egy picit az indiai, meg a Görög. Viszont a szereplők nekem kevesek voltak.
Anamiquet egy démon jóvoltából pici gyermekként megátkozzák. Ha valaha is megszólal aki a hangját meghallja belehal. Amit ő el is hisz. Ezért soha nem szólal meg, nehogy a szereteit elveszítse. James a sokat látott katonát egy nap Indiába küldik. Az út során megtalálja a lány naplóját, és olvasása közben beleszeret. A sors úgy hozza, hogy találkoznak. 
A többi már spoiler lenne.


Csillag:



Itt is a grafika segített, hogy a másodikat is megkapja.

3. A fióka

A harmadik mesénk már tetszett! Erre szerintem egy egész könyvet is lehetne építeni.
Sajnos nem igazán tudom, hogy milyen mondavilágra épít, de megragadott.
A démonaink itt Drudzsok. Érdkesek és kegyetlen személyiségek.
Esmé és az anyja Mab köré épül a történetünk. 
Esmé egy nap farkasüvöltésre ébred Londonban. Mikor belenéz a tükörbe az egyik szeme ami eddig barna volt, most jégkék színben pompázik. Mindezt az anyja keserű múltjának köszönheti. Menekülni kezdenek, mert mint kiderül édesanyja a druzsdok fogságában nőtt fel mint a királynőjük házikedvence. Köszönheti mindezt a csodálatos vörös hajának. A történetünk innen beindul, és kapunk egy kielégítő magyarázatot és csavart a végén.


Csillag:





Összességében el lehetett olvasni. De igazából csak a harmadik történet ami megmentette ezt a könyvet nálam. Na meg az elképesztő grafikák.

Csillag:






Azt hiszem az idézeteket most jobb ha mellőzöm.
Se poénokat, se mélyenszántó szöveget nem találtam benne.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése