2016. június 22., szerda

Julie Kagawa: The Iron King – Vaskirály (Vastündérek 1.)

Fülszöveg:
A nevem Meghan Chase.
Kevesebb, mint 24 óra múlva betöltöm a 16-ot. Számtalan történetet, dalt és költeményt írtak erről a csodálatos életkorról, amikor egy lány rátalál az igaz szerelemre, a csillagok csakis neki ragyognak, és a szőke herceg elgaloppozik vele a naplementébe.
Nem hiszem, hogy velem is így fog történni.
Meghan Chase-re titkokkal teli sors vár – olyan, amit még kigondolni sem tudott volna.
Valami furcsa mindig volt Meghan életében; már hatéves kora óta, amikor édesapja eltűnt a szeme elől. Az iskolában sem tudott teljesen beilleszkedni… és otthon sem.
Amikor egy gyanús idegen kezdi távolról figyelni, és tréfakedvelő legjobb barátja egyszeriben a védelmezőjévé válik, Meghan érzi, hogy minden meg fog változni, amit csak ismer.
De a valóságot álmában sem tudta volna elképzelni – hogy ő egy mesebeli Tündérkirály lánya, és egyben tehetetlen báb egy öldöklő háborúban. De idővel kiderül, mire hajlandó azért, hogy megmentsen valakit, akit szeret, vagy hogy útját állja egy rejtelmes gonosznak, akivel egyetlen tündér sem mer szembenézni… és hogy megtalálja-e a szerelmet egy ifjú herceggel, aki szívesebben látná őt holtan, semhogy közel engedje jeges szívéhez.

Vélemény:
Annak örömére, hogy a KMK hamarosan előrukkol a negyedik kötettel, gondoltam én is belekezdek.
Meghan-nak aki félig tündér félig ember egyszerű élete van. Mit sem sejt a származásáról. Bár akadnak néha érdekes dolgok a mindennapjaiban, de elsiklik felettük.
Amikor öccsét Ethant elcserélik egy tündér gyermekkel, akkor kiborul a bili. Kiderül, hogy ő egy tündérkirály félvér lánya, hogy legjobb barátja Robbie (Puck) valójában szintén tündér, és a dolga, hogy megvédje őt, stb..... Útnak indul, hát Sohaföldre, hogy visszaszerezze a testvérét. Először egy erdőben kalandozunk a tündérek földjén. Itt megismerkedünk Kacorral a macskával, aki igen eszes, és humoros is. Megvan benne a macskák minden fensőbbségi érzése. Majd Nyárföldön kötünk ki. Meghan édesapjának Oberonnak az udvarában. Itt megismerkedhetünk a Téludvarral is, és feltűnik egy szívdöglesztő tündérherceg is. Ash viszi a prímet. A többi már SPOILER lenne.
Meghan

Puck
Ash
A képi leírások nagyon megfogtak. Az írónő nagyon odafigyelt, hogy a helyszínek és a karakterek tökéletesen jelenjenek meg az olvasó elméjében. Ami részemről dicséretes. Olvastam már pár olyan könyvet, ahol nem igazán tudtam a szereplőket elképzelni. A történet itt bizonyos szempontból le lett zárva más szempontból nyitva maradt. Majd meglátjuk, hogy a folytatásokkal együtt mit alkot.
A szerelmi szál, nekem kicsit gyenge. Nem igazán éreztem át. Ez van. Ash a jégherceg részéről talán még jobban átérezni, mint a főhősnőnk oldaláról. A baráti szálak már mások. Ott igazán éreztem, hogy összetartoznak és bármikor kiállnak egymásért. 
Jöhet a következő!!!!

Idézet:
" Közéjük vetettem magam.
 -Elég! - szóltam rájuk villogó szemmel. - Azonnal hagyjátok abba! Letenni a fegyvert! Ash, nem vagy olyan állapotban, hogy verekedj. Te meg, Puck, szégyellheted magad! Sebesülttel akarsz párbajozni? Leülni mind a kettő! És pofa be!
 Elképedve pislogtak rám, de lassan leeresztették fegyverüket. Prüszkölő kacagás harsant egy fa ágai közül.  Kacor nézett le ránk, és vigyorogva lengette a farkát. -Oberon le sem tagadhatna! - kiáltott, és macska vigyorra húzta a száját. - Titánia királynő büszke lehetne rád. "

Csillag:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése