2016. június 14., kedd

Victoria Aveyard: Vörös királynő (Vörös királynő trilógia 1.)

Fülszöveg:
AZ ISKOLÁBAN TANULTUNK AZ ELŐTTÜNK LÉTEZETT VILÁGRÓL, az angyalokról és istenekről, akik az égben laktak, és szelíd szeretettel uralkodtak a Földön.
Egyesek szerint ezek csak mesék, de én nem hiszem.
Még mindig uralkodnak fölöttünk az istenek.
Lejöttek a csillagok közül.
ÉS MÁR NEM SZELÍDEK.
A közrendű, nyomorgó Vörösök az Ezüstök uralma alatt élnek, akik isteni hatalommal bíró harcosok.
Mare Barrow, a tizenhét éves falusi Vörös lány számára úgy tűnik, soha semmi nem fog megváltozni.
Mare az Ezüstök palotájába kerül, hogy azok között dolgozzon, akiket legjobban gyűlöl. Hamar felfedezi azonban, hogy vörös vére ellenére ő is halálos hatalommal bír, amely az Ezüstök uralmának végét jelentheti.
A hatalom játszmája azonban veszedelmes, és ki tudná megmondani, hogy ebben a vér által kettéosztott világban ki kerül ki győzedelmesen?

Vélemény:
Erre a könyvre rengeteg címkét lehet aggatni. Egyszerre disztópia, történelmi, fantasy, akció, és romantikus. Elvarázsol a világfelépítésével, a helyszíneivel, a szereplőivel és a történetével egyaránt.
Zseniális!!!!!
Mare egy vörös (jobbágy) lány, aki lopásból próbálja segíteni sanyarú sorsú családját. Rettegve várja 18. születésnapját amikor is besorozzák, hogy az ezüstök (nemes) háborúját vívja. Találkozik egy érdekes fiúval Cal-val. Cal segítségével bekerül a királyi udvarba mint szolgáló, és ezzel megússza a sorozást. Ám az első napján máris kalamajkába keveredik egy baleset folytán. A szerencsétlenség következtében kiderül, hogy Mare nem egyszerű vörös, hanem nagyon is különleges. A királyi család, hogy eltitkolja a nép elől a lány vérét, ezért a család részévé teszi. Mare tehát egy fényűző börtönbe kerül. Az árulások és a hazugságok elkezdődnek. Bár a sorozást elkerülte, a háborút  nem ússza meg.
"Bárki bárkit elárulhat."
Vörösök: Egyszerű emberek vörös vérrel, akik szinte rabszolgaként tengetik napjaikat a mindennapi betevőért. A királyi családért és az ezüstökért élnek és halnak, akik természetesen semmibe veszik őket.
Ezüstök: Különleges "emberek" akiknek a vére ezüst színű. Különböző képességekkel rendelkeznek, családi származástól függően. Minden ezüst tud uralni valamit: víz, tűz, fém, fény, elme stb..... Természetesen felsőbbrendűnek képzelik magukat.
A helyszínek leírása kiemelkedően jó volt számomra. Szinte mindent láttam. A sáros Dúc házakat ugyanúgy , mint a gyémántüveg palotát, vagy akár az arénákat. 
A szereplőket könnyű volt megkedvelni és megutálni is. Mare egy különleges és kitartó lány aki a családjáért és a barátaiért bármire képes, és rendelkezik egy különleges képességgel. Cal kettőssége eleinte zavaró, de valahol belül érezni, hogy ő igazából jó fiú. Maven az árnyék, Cal öccse könnyű sajnálni és ezért kedvelni. A király elég semleges. A királynő egy igazi boszorkány az első perctől kezdve.

Csillag:


Nagyon várom a folytatást. Hamarosan el is jön. A kiadó június 28.- ra ígéri. Sajna én leghamarabb augusztus közepén tudok, csak hozzájutni, de úgy érzem megéri várni rá.

A kiadó jóvoltából van egy feliratos Trailer is hozzá. 
Ha az első részt még nem olvastad, akkor VIGYÁZAT SPOILER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése