2016. június 26., vasárnap

Julie Kagawa: The Iron Daughter – Vashercegnő (Vastündérek 2.)

Fülszöveg:
Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
„Egy ideje már a Téli Udvarban élek. Hogy mióta is? Nem tudom. Az idő itt nem úgy telik, ahogy kellene. Ha valaha is kijutok innen, meglehet, azt fogom látni, hogy eltelt száz év, és a családom minden tagja és minden barátom rég halott.
Igyekszem nem túl sokat gondolni erre, de néha képtelen vagyok kiverni a fejemből.
A nevem Meghan Chase”.
Félig ember, félig a Nyártündér-király leánya; Meghan sosem találta a helyét a világban. Azt hitte, a Téli Udvar hercege szereti, ám ő elhagyta, és Meghan most a Téltündér-királynő foglya. A Nyár és a Tél háborújának közepette Meghan tudja, hogy a valódi veszélyt a Vastündérek jelentik – azok a vasból született tündérek, akiket csak ő és a távol lévő herceg látott. Azonban senki sem hisz neki.
Ami még rosszabb, Meghan tündérereje eltűnt. Csak a saját eszére hagyatkozva kell boldogulnia Tündérföldön, ahol megbízni bárkiben is ostobaság, egy árulóban halálos hiba. De hiába válik végül Meghan maga is vaskeménnyé, mégsem szűnik emberszívében a vágyakozó suttogás.

Vélemény:
Ez már valamiért jobban tetszett mint az első rész.
Meghan tehát Téludvarba került az Ash-vel kötött alku miatt. Már attól kivagyok, hogy egy olyan helyen legyek ahol mindig hideg van. Nem írígylem főhősnőnket. De persze nem sokáig van ott, hiszen a háttérben a szálak tovább szövődnek. Vasudvarnak új királya lett, miután Meghan megölte Masinát. A vastündérek még mindig Sohaföld feletti hatalomra vágynak. 
Tehát kedvenc szereplőink most sem maradnak feladat és kalandok nélkül. Meghan számomra elkezdett fejlődni. Értelmes és okos döntéseket hoz, mindenféle hiszti nélkül. Az érzelmei Ash iránt, már sokkal jobban átérezhetővé váltak. Ash vívódása az anyja Mab királynő és szerelme a félvér hercegnő között színt és mély érzéseket vitt a könyvbe. És még persze ott van a múlt. A volt szerelmének emlékei is problémát okoznak neki is és Meghan-nak is. 
Útjuk folyamán ismét csatlakozik, hozzájuk Kacor és Puck, és egy ellenségből lett szövetséges is (?). Puck, kicsit bonyolítja a dolgokat, azzal, hogy szerelmet vall Meghan-nak, de nem olyan veszélyesen, hogy ne lássuk tisztán Meghan szerelme tiszta és erős Ash iránt. Kacor most is csillogtatja a humorát, bár nem eléggé. Sajnos! Új szereplőnk kilétét nem fedem fel. Csak annyit árulok el, hogy én nagyon megkedveltem, és nem lepődtem meg, hogy csatlakozott a mi kis csapatunkhoz. 

Leanansidhe
Sikerült avatnom egy új kedvencet is, és nagyon remélem, hogy a folytatásokban még sokat olvashatok róla. Ő pedig nem más mint egy száműzött nyártündér Leanansidhe. Egy feketemúzsa akinek Titánia királynő intézte el a sorsát.

Idézet:
" -És Puck is! - Villantotta rá Leanansidhe a tekintetét, túláradó örömében összecsapva a kezét. - Időtlen idők óta nem láttalak, kedves! Hogy van Oberon mostanság? még mindig a baziliszkusz felesége papucsa alatt?
  -Csak ne sértegesd a baziliszkuszokat! - mosolygott Puck. "


Csillag:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése