2016. január 26., kedd

Chanda Hahn: Bűbájtalan (Balszerencsés tündérmese 1.)

Fülszöveg: 

Mina Grime az iskola lúzere, egészen addig a napig, amíg meg nem menti a suli legmenőbb pasijának az életét egy iskolai kiránduláson. Egy csapásra minden megváltozik, a lány hirtelen a figyelem középpontjába kerül, és minden lépését a szerencse kíséri. De mikor már a dolgok nem is mehetnének jobban, Mina édesanyja bejelenti, hogy elköltöznek. Mina kérdőre vonja édesanyját, aki kénytelen elmondani a családi titkot. Mina Grime valójában a Grimm testvérek leszármazottja, és egy átok terheli őt, mely generációról generációra öröklődött. Vannak rések, ahol az emberek és a tündérek világa összeér, ezen a mesevilág lényei átszöktek, és az emberek bosszantásával múlatják az időt. Mikor az emberek megelégelték, alkut kötöttek a varázslényekkel. Azok megígérték, hogy ha az emberek végigjátszák az összes mesét, és sikeresen befejezik a történeteket, visszamennek saját világukba. Ám a mesék gyűjteménye egyszer csak életre kelt, és saját maga kezdte irányítani a történeteket, megnehezítve ezzel az emberek dolgát. Olyannyira, hogy bár a Grimm testvéreknek több mint 170 mesét sikerült végigjátszani, nem tudták mindet befejezni. Így öröklődött az átok generációkon át. Most Minán a sor, hogy belépjen a mesevilágba és megtörje az évszázados átkot.

Vélemény:

Nem mostanában olvastam. Tehát előre is elnézést ha kicsit rövid leszek, vagy netán tévedek.

Kapunk egy igazán izgalmas mesekönyvet ami mégis YA történet. Mina igazán magával ragadó karakter. Az ügyetlenkedéseivel, és az önbizalomhiányával. Nagyon megkedveltem. Végig tudta játszani a meséket a félelmei ellenére. Ő a Grimm testvérek leszármazottja, akin átok ül. Akad némi segítsége egy könyv által, ami a Griomire. Meg kell találnia a könyvet, hogy elkezdhesse a meséket játszani, és lezárni az életben maradáshoz. 

Persze, hogy szerelmes, az iskola legmenőbb és leggazdagabb srácába, aki észre sem veszi. Ám Brody-ról kiderül, hogy a látszat ellenére, egy nagyon is érző lelkű, kellemes személyiség. Deeeeeee......! A kedvencem Mina barátnője Nan lett. Annak a lánynak kiváló humora, és egyénisége van. Mivel ők ketten elég közel állnak a főszereplőnkhöz, hamar belekeverednek a mesékbe.
Nem feledkezhetünk, meg a titokzatos fiúról, sem aki mindig igyekszik megmenteni főhősünket. Jared az a fiú karakter aki az én gyengém. Titkok lengik körül, és csak sejtésünk van, hogy valami nem tiszta körülötte. 
Imádtam ahogy a mesét beleszőtték a mai világba. Ki az aki nem ezeken a meséken nőtt fel? 
Hááááát én IGEN. A mesék kitalálását rátok bízom.
Az írónő remek ötletekkel rukkolt elő, hogy áthelyezze a régi meséket a mi korunkba. Bár elég hamar rá lehet jönni, hogy éppen melyik mesében járunk,, számomra örömet jelentett felismerni a meséket a történetben. Mindettől függetlenül én szerettem ezt a könyvet.

Idézet:


"– Nan! Szólj neki, hogy álljon meg! — kiabált vissza a barátnője, miközben hasogatott az oldala.
– Meg egy mobil! Tényleg ki kell jönnöd a sötét középkorból. Akkor felhívhattalak volna. — A lány csak beszélt tovább, ügyet sem vetve Mina kétségbeesésére és fogyatkozó erejére.
– Nan! Állj le! Állítsd le a buszt! - sikoltotta zihálva.
– Ja, rendben! - A szőke fej eltűnt odabent. Egy pillanattal később a busz lassított, aztán a járdánál megállt.Mina kifulladva és szúró oldalától kissé imbolyogva végre fellépett az első lépcsőre."

Csillag:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése