2016. január 19., kedd

On Sai: Apa, randizhatok egy lovaggal?

 Fülszöveg:
Mia Anne tizenhat éves, és nem túl lelkesen Pestre költözik apja munkája miatt.
Egyik éjjel azonban különös fantasy világgal álmodik, ahol ő egy mágus, és onnan kezdve álmában egy helyes, pimasz lovagot bosszant.
Bele lehet zúgni valaki állába?
Kósza csavargó kölyökből lett lovag, semmi kedve egy lányba beleszeretni, és feladni a nehezen kiküzdött életét. Ám nyugtalanítja a szemtelen varázslólány, túl sokszor kalandoznak felé a gondolatai.
Legszívesebben sose látná őt viszont, de a lány hatalmas veszélyben van,
két világ akarja holtan látni.
Mitől férfi a férfi, és lovag a lovag?
Amon, az apa, világhírű agykutató zseni, ám nincsenek érzelmei, és a gyereknevelést is könyvekből oldja meg. Budapestre rendelik, Közép-Európa legnagyobb titkos laborjába, a négyes metró alá, ahol a katonaság kétségbeesetten próbálja megakadályozni a két világ között lévő mágikus Fal átszakítását.
De ki lehet az ellenség? Mi erősebb, a mágia vagy a tudomány?

Vélemény:
Őszinte leszek. Sajnos eléggé előítéletes vagyok a magyar szerzőkkel kapcsolatban. De ezt a könyvet annyian dícsérték, hogy lecsaptam rá. Meg az is csábított, hogy nem egy sorozatról beszélünk, tartva attól, hogy talán nem lesz folytatás. Szóval félve vettem a kezembe.
Le a kalappal On Sai előtt. Hihetetlent alkotott. 
Imádtam az egészet úgy ahogy van. A két világot, a szereplőket, a történetet, a humorát, sőt még azt is, hogy Budapesten játszódott. Számomra ez egy külön élmény volt.
Mia Ann utálja az apja viselkedését, a munkáját és az azzal járó költözést. Így soha nem lehetnek igaz barátai. Apja barátnője az egyetlen kellemes pont jelenlegi életében. De egy tragédia kapcsán sajnos őt is elveszíti. Ekkor érkeznek a furcsa álmok, melyekben egy kis menedékre talál. A világ melybe alvás közben csöppen, régimódi, csodálatos és varázslatos. Tele érdekes emberekkel és fura lényekkel, na meg persze lovagokkal. Lovagjaink igen bátrak, keménykötésűek, és persze jóképűek. Kósza és barátja Táncos igazi meselovagok. Természetesen, nem feledkezhetek meg Bo-ról sem, aki egy egyéniséggel megáldott csodás fekete ló (az egyik kedvenc szereplőmmé vált). A két világ találkozása igen humoros helyzeteket kreál, amelyek nevetésre késztetik az olvasót. Tehát ha nyilvános helyen olvasod, ne lepődj meg ha furcsán néznek rád, mikor hangosan felnevetsz.
Bo

Szereplők:
Mia Ann: Le voltam nyűgözve a szemtelenségén, a humorán, és gyermekies lelkén. Bár az élet kemény próbák elé állította a múltban, mégis képes volt mindezeket megőrízni.  
Kósza: A szemérmesség minta képe. Szinte képtelenség, hogy ilyen pasik is létezhettek valamikor. Ő egy igazi LOVAG. Mégis minden lovagiasság és szemérmesség ellenére, képes a kacérságával megmosolyogtatni. Szinte láttam a csillogó szemeit, és az olvasztó mosolyát.
A többiek:
Mia apukája igazán érdekes személyiség. Számomra szimpatikus volt. A német prof társ is igazán aranyos volt, ahogy terelgette Mia apját.
Táncos egy igaz hű barát akire mindig lehet számítani.
Ah és Bah: Az ikrek egy nő és férfi, akik két teljesen más személyiség, és mégis feltétlen a szeretet köztük és érzik a másik minden rezdülését.
Bogdány: Nekem még ő is tetszett. Hebehurgya, de magával ragadó. 

Idézet:
"Hetek óta furcsa, idegen varázslók jelentek meg a világon mindenhol, "farmer" nevű ruhában jöttek, és kis dobozokba próbáltak beszélni a "tér erejét" keresve, bármi legyen is az. Fél napon át szerencsétlenkedtek, majd eltűntek."

Csillagok:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése