2016. január 16., szombat

Sara Raasch: Hó mint hamu (Hó mint hamu 1.)

Fülszöveg:
Megtört szívű lány
Ádáz harcos
Leendő hős
Vajon Meira képes megmenteni azt a világot, amit soha nem ismert igazán?
TIZENHAT ÉVE annak, hogy a Tél Királyságát megszállta az ellenség; lakóit rabigába hajtották. Varázslat és uralkodó nélkül maradtak. A télieknek nem maradt más reményük a szabadságra, mint a nyolc túlélő, akiknek valahogyan sikerült elmenekülniük, és akik a lehetőségre várnak, hogy visszacsempészhessék a Tél varázslatát, és újjáépítsék a birodalmat.
Meira nagyon kicsi volt, amikor Tél vereséget szenvedett és ő elvesztette a szüleit. Menekültként élt, a téliek tábornoka, Sir lett a gyámja, ő pedig harcosnak nevelte. Meira szerelme legjobb barátja, a leendő király, Mather; a fiatal lány pedig mindent megtenne azért, hogy Tél birodalmának hatalma helyreálljon. Így hát, amikor a kémek felfedezik, hol őrzik azt az ősi medaliont, amelynek segítségével visszakaphatnák a varázserejüket, Meira elhatározza, hogy maga indul a keresésére. Magas tornyokra mászik, ellenséges katonákkal harcol; valóra vált régi álma. Ám a küldetés nem a tervek szerint alakul, és Meira hamarosan gonosz varázslat, veszélyes politika, fortélyos üzelmek világában találja magát… és végül rádöbben, hogy sorsa felett nem ő rendelkezik… és ez mindig is így volt. 
Vélemény:
Egyszerűen zseniális és egyedi ez a történet!  Magával ragadott az egész. 
Hihetetlen volt olvasni az évszak királyságokról. Minden népnek megvolt a maga sajátossága ami nagyon is illet hozzájuk. Persze a főszereplő ország vált a kedvencemmé. Mert bár nem rajongok a hidegért, de a tél varázslatos szépségét nagyon élvezem. 
Igazán jó volt kézbe venni, egy olyan mesét amely ilyen messzire tud repíteni a valóságtól. A szereplők egytől-egyig szerethetőek. Mindenkinek meg van a maga bánata és gondja, és mégis képesek az otthonukért bármire. Meira harca azért hogy önmaga lehessen nagyon inspiráló lehet olyanok számára akik még nincsenek igazán békében saját magukkal. Egyedivé tette főszereplőnket, hogy nem a kard és a tőr volt a választott fegyvere. hanem a csakram. (Vajon ez Xena befolyása?) 
Ez egy remek, pörgős könyv. Akad benne megfelelő mennyiségben akció, és meglepetés( bár az inkább csak a szereplőknek ). Van benne szerelem, de nincs elcsépelve és eltúlozva. Akkor sem ha egy szerelmi háromszögről van szó. Erősen kíváncsivá tesz melyik fiú nyeri el majd Meira kegyeit. Mather vagy Theron?  Mert bár úgy néz ki, hogy hősnőnk döntött. Szerintem itt még nagyon sok kapu maradt nyitva. A rövid kis kakaskodásuk nekem nagyon tetszett.
Télországot, és Tavaszföldet elég jól megismerhetjük az első kötetben. Őszföldről is kapunk valamicske képet, mert kapcsolódik a ritmus királysághoz Cordell-hez aki szövetséges. Sajnos Nyárföldről nagyon kevés infó jut. Ami nagyon remélem, hogy a folytatásban pótolva lesz.
Télország: Örök hó. Örök jég, és hideg. A palota fehér. Az emberek bőre és haja hófehér. A szemük a kék árnyalataiban pompázik. 
Tavaszföld: Örök smaragd világ. Örök virágzás, és kellemes meleg. Az lakók bőre fehér. Hajuk szőke, és szemük a zöld színekben ragyog.
Őszföld: A meleg színek állandó kavalkádja. A nép bőre bronzos. Hajuk a barnától a vörösig. A szemük színe a barna meleg árnyalatai. 
Nyárföld: Állandó forróság, és gazdag termés. Lakói fekete hajjal, és fekete szemmel rendelkeznek. A bőrük szintén bronzos.
Szereplők: 
Meira
Meira: Nagyon megkedveltem. Bár az elején még kicsit bizonytalan. De egy igazán kitartó és klassz lány. Bármit képes elfogadni és feldolgozni.
Mather: A külseje nagyon megragadott. De a belsővel már voltak fenntartásaim. De végére ő is összeszedte magát. Tehát igazán jó pasi.
Theron: Az első pillanatól szimpatikus volt. A megjelenése is igen megnyerő. A belső azonban mindent visz.
Sir: Az apafiguránk. Kegyetlen kiképzőnek tűnő,                                                   lágyszívű harcos.
Idézet:
"Ragyogó mosollyal néz rám, de jókedve rögtön lehervad, amikor látja, hogyan nézek rá.
-Mi az?
-Hogy mi? - kérdem, ujjal mutatva a szövegrészre. - Három napja bámulom ezt a bekezdést, próbálom kitalálni, mit jelent, aztán jössz te, és három másodperc alatt megfejted.
Theron rögtön újra elmosolyodik.
-Mondtam, hogy tudok segíteni."
Csillagok:


Végezetül! Nagyon várom a folytatás.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése