2016. január 26., kedd

Chanda Hahn: Tükröm, tükröm… (Balszerencsés tündérmese 2.)

Fülszöveg:

Mina Grime eddig sikeresen túl van már pár küldetésen, és úgy tűnik, egyre leleményesebben talál megoldást a mesékhez. De ahogy a lány egyre ügyesebb, a Történet is egyre nehezebb kihívások elé állítja. Mina érzi, hogy sokkal nehezebb és félelmetesebb dolgokkal kell megbirkóznia, mint korábban. Úgy tűnik, Jared mindent megtesz, hogy elnyerje Mina bizalmát, ennek ellenére az őt körüllengő titokzatosság éberségre kényszeríti a lányt. 
Legújabb küldetésében a barátai játsszák a főszerepet, de korántsem olyan leosztásban, ahogy azt Mina először gondolta. Közben emberek tűnnek el titokzatos módon, köztük Jared is. És míg Mina próbál szembeszállni a Történettel, elveszíti legerősebb fegyverét, a Gimoire-t. A lány kénytelen teljesen egyedül szembenézni a fenyegetéssel, és úgy tűnik, a mese megoldása csak olyan áron valósulhat meg, ha Mina megbirkózik vele, hogy szerelme, Brody a legjobb barátnője karjaiba fut. Amikor már minden veszni látszik, Mina szerettei veszélybe kerülnek, és a lány már abban is kételkedik, hogy ő túléli-e a próbát. Végső elkeseredésében felteszi a jól ismert kérdést: Tükröm, tükröm, mondd meg nékem, ki a legszebb a vidéken?

Vélemény:

Mivel én imádom a meséket, számomra ez most is élmény volt.
A szereplők a maguk módján fejlődtek. Mina sokat okosodott a történetekkel kapcsolatban, egyre könnyeben rakja össze a mozaik darabkákat. Már magabiztosan használja a Grimoire-t. Bár az esetlenségét még mindig megtartotta, és elhagyja a könyvet. 
Brody az előző rész végén elfelejti a kapcsolatuk minden részletét, és azt is, hogy részt vett a történetekben. Bár némi sejtelem marad benne az érzéseit illetően. Minát ez nagyon megviseli. Végre megkapta álmai fiúját, és akkor hipp-hopp minden tőrlődik. 
Nan is elfelejtette a mesét amiben része volt. Bár ugyanaz a humoros, talpra esett lány maradt. Jared-ről egyre többet tudunk meg és számomra egyre szimpatikusabbá válik.A borító és a cím elég sokat elárul arról, hogy melyik mesébe fog belépni Mina. Szerintem mindenki rájön magától is, hogy a fő vonalunk a Hófehérke.
 Kapunk hercegeket is, Lesz itt üvegkoporsó, sőt pár igen érdekes lényt mellékszereplőként. Van egy akinek szerintem a jövőben még lesz jelentősége. Megismerkedhetünk egy Fátummal is. És az elmaradhatatlan mondat sem hiányozhat.
"Tükröm, tükröm, mondd meg nékem, ki a legszebb a vidéken?"

Ismét remekül lettek a jelenbe beillesztve a történetek. Szépen alakul a cselekmény, és a végére kapunk egy kis meglepetést is.
Kíváncsivá tett. Várom, hogy olvashassam a folytatást.

Idézet:

"-Ha ezt már tudtad, mi a nyavalyáért mászattál fel a fára? - meredt rá hitetlenkedve Mina.-Nem kértem, hogy mássz fára - nézett rá ártatlan szemekkel a srác. - Tudtam, hogy merre tartunk. csak kérdeztem, hogy szeretsz-e fára mászni, hogy próbáljak beszélgetni. Te akartál felmászni arra a hülye fára."
Csillag:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése