2016. július 27., szerda

Melissa Marr: Veszélyes játék (Tündérvilág 1.)

Ez a történet is a szívembe lopta magát. A tündérek mindig remek alapot szolgáltatnak egy jó kis story-hoz. Szemtelenek, gyönyörűek, ijesztőek, és kegyetlenek egyszerre.

Fülszöveg:
Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
A ​​tündérek kedvesek és bájosak?
Épp ellenkezőleg: erősek, veszélyesek, s az emberek világában élnek.
Hol láthatatlanok, hol pedig álcát öltenek, és nem sokan tudják, kik ők valójában. Ám a 17 éves Aislinn tudja: a tündérlátás képességével született, amely számára inkább teher, mint áldás. Mindig ott vannak körülötte, látja a kegyetlenségüket, de a nagyanyján kívül senkivel sem beszélhet róluk. A legjobb stratégia elkerülni őket…
Egyes számú szabály: Soha ne hívd fel magadra a figyelmüket!
Kettes számú szabály: Ne beszélj a láthatatlan tündérekkel!
Hármas számú szabály: Ne bámuld a láthatatlan tündéreket!

Már késő. A nyomába szegődtek. Egy halott lány és a farkasa, valamint egy félelmetes, ugyanakkor ellenállhatatlan vonzerőt sugárzó fiú, Keenan. Vajon mit akarnak tőle?
Az eddig biztonságot nyújtó szabályok már nem működnek, s minden veszélybe kerül: Aislinn szabadsága, halandó élete, és a legjobb barátja, Seth, aki talán már több mint barát.
Fokozatosan kibontakozik egy évezredes történet átokról, beteljesületlen szerelemről, gonosz erőkről és kitartásról. Talán nem tökéletes minden, de az lehet. Tündérintrika, halandó szerelem, egy ősi játék kegyetlen szabályai és a modern elvárások összecsapása – erről szól Melissa Marr 21. századi tündérmese-sorozatának első kötete.
Vélemény:
Ash tündérlátással született, mint ahogy az anyja és a nagyanyja is. Édesanyja halála után a nagymamája neveli. Sok szabályt megtanít neki, hogy hogyan is kerülje el a tündéreket. De vannak az életben dolgok amik elkerülhetetlenek. A lány igazán különleges, és ezért komoly sors vár rá. Egy nem mindennapi tündér vet szemet rá. Maga a nyárkirály. Keenan. 
Keenan egy több mint 900 éves átokkal él együtt. A teljes erejét képtelen használni, mert anyja a télkirálynő megbéklyózta. Az átoktól csak akkor szabadulhat, ha megtalálja a királynőjét. Igen komoly szabályok nehezítik meg a játékot. Ha a kiválasztott elbukik a próbán, akkor beleköltözik a fagy és télleány lesz belőle, akinek meg kell akadályoznia, hogy az igazi uralkodónő meglegyen. Tehát Ash nehéz helyzetbe kerül. Nem elég, hogy egy igazi tündérkirály választotta ki, még ott van neki Seth  a halandó, akihez egyre komolyabb szálak fűzik.

Ez a könyv igazán meseszerű. Nagyon megkedveltem. Ha ki akarsz kapcsolni, és nem bonyolult, agytekerős történetre vágysz, akkor mindenképpen olvasd el. Amit egyszerűen imádtam, hogy az írónő komoly részletességgel írja le a különböző tündéreket. Ha becsuktam a szemem akkor szinte láttam őket. Persze az írásmód itt-ott lehetett volna egy kicsit jobb is, de nekem így is megfelelt.
Ash (Aisslin), eléggé átlag karakter, de mindentől függetlenül azért szerethető. Elég okos és kitartó személyiséggel rendelkezik. Tudja, hogy mit akar, és tisztában van vele, hogy mik a választási lehetőségei.Hölgyeké az elsőbbség.
Donia
Donia az aktuális télleányunk. Egyértelműen kedvenc. Intelligens, megfontolt, és a szíve a helyén van, mégha jégből is. Amit még mindenképp ideszúrnék, hogy van egy farkasa.
Wooooooooooow!!!!!! Én is akarok egyet. Jöhetnek a fiúk. Keenan számomra egy érthető karakter volt. Az a csoda, hogy kitart, ilyen hosszú időn át, és nem adja fel. Nem mondanám, hogy kiemelkedő személyiség, de elfogadható és kedvelhető, mint ahogy a másik is. Seth egyedi, a sok piercingjével, és az életmódjával. Az őszinte szeretete Ash iránt, kiemelkedő. Végre valaki aki nem próbál meg ezer másik magyarázatot keresni, ha valami, hihetetlenről hall, hanem egyszerűen csak hisz.

Idézet:
– Állj félre! 
– Micsoda? 
Seth gyengéden félretolta. 
– Nem csoda, hogy folyton joghurtot eszel. A főzőtudományod – sóhajtott – szánalmas. "
Csillag:

A nyereményjáték még mindig fut. ITT.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése